Energetinė vertė: 1780 kcal
1 kg svogūnų,
30 g sviesto,
1 l karšto mėsos sultinio,
druskos,
juodųjų pipirų,
6 vidutinio dydžio miltingos bulvės,
250 g česnakinės dešros,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų,
2 arb. š. mairūnų.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite ne itin plonais griežinėliais. Sviestą ištirpinkite dideliame puode ir patroškinkite jame ant vidutinės ugnies svogūnus. Užpilkite karštu mėsos sultiniu, įberkite druskos ir pipirų ir 20 minučių pavirkite ant mažos ugnies.
Tuo tarpu bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite mažais kubeliais, po 20 minučių suberkite į sriubą. Virkite dar 20-30 minučių, kol išvirs bulvės. Dešrą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į sriubą, likus 5 minutėms iki virimo pabaigos.
Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Įberkite į sriubą druskos, pipirų ir mairūnų, pabarstykite susmulkintais svogūnų laiškais ir karštą neškite ant stalo. Prie sriubos papjaustykite baltos duonos.