Energetinė vertė: 2300 kcal
500 g bulvių su lupenomis išvirtų iš vakaro,
250 g varškės,
2 kiaušiniai,
50 g miltų,
75 g cukraus,
žiupsnis druskos,
žiupsnis malto cinamono,
1 citrinos žievelės tarkiai,
75 g smulkių razinų, miltų pabarstyti.
Be to:
100 g sviesto arba margarino,
4 valg. š. cukraus,
1 arb. š. malto cinamono.
GAMINIMAS:
Bulves su lupenomis nulupkite ir sugrūskite bulvių grūstuve. Sudėkite į indą. Bulves sumaišykite su varške, kiaušiniais, miltais, cukrumi, druska, cinamonu ir tarkuota citrinos žievele. Viską gerai išminkykite. Smulkias razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir 5 minutes palaikykite, kad išbrinktų.
Suberkite į sietą, kad nuvarvėtų, ir nusausinkite virtuviniu rankšluoščiu. Truputį pabarstykite jas miltais. Suberkite į indą ir suminkykite tešlą. Valgomuoju šaukštu kabinkite maždaug 5 cm skersmens kukulius ir šaukštu juos suplokite, kad pasidarytų ovalūs. Sviestą pakaitinkite didelėje keptuvėje.
Apkepkite bulvinius varškėčius iš abiejų pusių po 6 minutes. Visada dėkite į keptuvę tiek varškėčių, kad jie nesiglaustų vienas su kitu. Iškeptus varškėčius dėkite ant šiltos lėkštės ir laikykite šiltai, kol iškepsite visus.
Cukrų ir cinamoną sumaišykite atskirame indelyje. Pabarstykite mišiniu varškėčius ir neškite karštus ant stalo. Po sočios sriubos ar salotų juos galima valgyti pietums.