Energetinė vertė: 3800 kcal
1 kg miltingų bulvių,
200 g riebių lašinių,
100 g miltų,
100 g manų kruopų,
50 g krakmolo,
4 kiaušiniai,
druskos,
žiupsnis ką tik patarkuoto muskato,
miltų kukuliams daryti,
40 g sviesto.
GAMINIMAS:
Bulves nuplaukite šepetėliu po tekančiu vandeniu. Pavirkite uždengtame puode su vandeniu 30 minučių. Kol bulvės verda, supjaustykite kubeliais lašinius ir paskrudinkite keptuvėje. Spirgus išgriebkite ir pasidėkite šalia. Bulves perpilkite šaltu vandeniu ir nulupkite. Bulvių grūstuve sugrūskite bulves inde.
Suberkite spirgus, miltus, manus, krakmolą, kiaušinius, druską bei muskatą ir išminkykite minkštą tešlą. Palikite, kad praauštų. Dideliame puode užvirkite vandenį su druska. Iš tešlos miltuotomis rankomis padarykite 5 cm dydžio kukulius. Pabandykite įmesti vieną kukulį į verdantį vandenį ir pavirkite 10-15 minučių. Ištraukite, perskirkite dviem šakutėmis ir paragaukite.
Jei jis geras, kitus kukulius išvirkite lygiai taip pat porcijomis. Kukulius išgriebkite iš vandens kiaurasamčiu. Trumpai nuvarvinkite. Sudėkite į šiltą indą ir pastatykite šiltoje vietoje, kol išvirsite visus kukulius. Sviestą ištirpinkite ir užpilkite ant kukulių. Šis garnyras labai tinka prie guliašo.