Energetinė vertė: 2420 kcal
500 g nebirių bulvių,
6 valg. š. aliejaus,
druskos,
100 g lašinukų su raumeniu,
2 dideli svogūnai.
T e š l a:
100 g miltų,
3 kiaušiniai,
druskos,
1/4 l pieno.
B e to:
2 valg. š. susmulkintų svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais 1/2 cm rėžiukais. Aliejų pakaitinkite keptuvėje. Sudėkite bulves, pabarstykite druska, apverskite ir kepkite 20 minučių. Lašinukus ir nuluotus svogūnus supjaustykite kubeliais. Kitoje keptuvėje pakepkite juos ir supilkite ant bulvių.
Miltus su kiaušiniai, druska ir pienu supilkite į indą ir išplakite skystą tešlą. Užpilkite ja bulves. Pastatykite ant mažos ugnies, kad sutirštėtų. Plokštainį išimkite ant pašildytos lėkštės. Papuoškite susmulkintais svogūnų laiškais ir neškite ant stalo. Čia labai tinka gūžinės salotos.