Bulvių apkepas su varške receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvių apkepas su varške


INGREDIENTAI:

Energetinė vertė: 1700 kcal

500 g bulvių su lupenomis,
20 g margarino,
druskos,
1 svogūnas,
1/2 ryšulėlio petražolių,
500 g varškės,
2 kiaušinių tryniai,
50 g manų kruopų,
1/8 l pieno,
druskos,
žiupsnis tarkuoto muskatų riešuto,
1 arb. š. saldžiosios paprikos,
2 kiaušinių baltymai,
50 g tarkuoto Ementalio sūrio,
30 g sviesto.


GAMINIMAS:

Nulupkite išvirtas bulves ir supjaustykite griežinėliais. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu. Išdėliokite bulvių griežinėlius ir pabarstykite trupučiu druskos. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite arba sutarkuokite. Petražoles nuplaukite, nusausinkite ir taip pat susmulkinkite.

Inde sumaišykite varškę su kiaušinių tryniais, svogūnais, petražolėmis, manais, pienu, druska ir prieskoniais. Kiaušinių baltymus išplakite ir supilkite į varškę. Varškės masę išdėliokite ant bulvių, pabarstykite tarkuotu sūriu ir sviesto gabaliukais. Formą statykite į iš anksto pakaitintą orkaitę ties viduriu. Kepkite 40 minučių 200 laipsnių karščio temperatūroje (kol rusvai apskrus). Tuomet traukite iš orkaitės ir neškite ant stalo.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668