Energetinė vertė: 1440 kcal
B u l v ė s:
500 g nebirių bulvių,
druskos,
baltųjų pipirų,
ką tik patarkuoto muskato,
1 kiaušinio trynys,
30 g sviesto,
2 kiaušinių baltymų.
Šp i n a t a i:
500 g špinatų,
druskos,
30 g sviesto,
margarino skardai patepti.
Be to:
3 valg. š. tarkuoto Parmezano sūrio,
20 g sviesto,
1 ryšulėlis petražolių.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir sudalykite aštuntadaliais. Pavirkite puode pasūdytame vandenyje 20 minučių. Nukoškite. Sugrūskite ar pertrinkite per sietą. Pabarstykite pipirais ir muskatu. Kiaušinio trynį išplakite su sviestu ir sumaišykite su bulvėmis. Baltymus išplakite ir supilkite ant bulvių.
Kol verda bulvės, perrinkite špinatus, sudėkite ant sieto ir perplaukite šaltu vandeniu. 10 minučių pavirkite sūriame vandenyje. Nukoškite. Inde ištirpinkite sviestą. Suberkite į jį špinatus. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu. Sudėkite pusę bulvių masės. Ant bulvių pilkite špinatus, tuomet vėl likusią bulvių masę.
Pabarstykite sūriu ir sviesto gabaliukais. Formą statykite į iš anksto pakaitintą orkaitę tie viduriu. Kepkite 30 minučių 220 laipsnių karščio temperatūroje. Petražoles nuplaukite, nusausinkite. Išimkite formą iš orkaitės. Apkepą papuoškite petražolėmis ir neškite ant stalo.