Energetinė vertė: 1140 kcal
1 kg nebirių bulvių,
1 l aliejaus arba 750 g kokosų riebalų kepti,
druskos,
saldžiosios paprikos.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais griežinėliais (geriausia pjaustyti bulbių pjaustykle). Griežinėlius išdėliokite ant virtuvinio popieriaus ir nusausinkite. Aliejų arba kokosų riebalus pakaitinkite gruzdintuvėje iki 160 laipsnių karščio.
Bulvių griežinėlius po nedaug dėkite į riebalus. Kepkite 1-2 minutes. Išgriebkite iš riebalų (arba iškelkite sieteliu). Iškeptas bulves sudėkite ant virtuviniu popieriumi išklotos kepimo skardos, kad sugertų riebalų perteklių.
Kai bulvės bus apskrudusios, riebalus pakaitinkite iki 180 laipsnių karščio temperatūros. Tada bulves po nedaug antrąkart pagruzdinkite dar 2-3 minutes. Bulvės turi būti gelsvos ir traškios.
Bulves išgriebkite iš riebalų, nuvarvinkite iš riebalų, nuvarvinkite ir laikykite pašildytoje orkaitėje, kol iškepsite visa. Pabarstykite druska, paprika ir neškite ant stalo. Tai puikus užkandis prie aperityvo arba garnyras prie apkeptos (ar grilyje keptos) mėsos.