Lieyinių t e š l a i:
100 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
3 kiaušiniai,
stiklinė pieno,
šaukštas sviesto,
šaukštas cukraus,
pagal skonį druskos.
P a d a ž u i:
kiaušinis,
2 stiklinės pieno,
šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
šaukštas bulvių krakmolo,
2 šaukštai cukraus,
vanilės lazdelė (jei neturite, tiks ir vanilės cukraus).
GAMINIMAS:
Paruoškite lietinių tešlą: dubenyje gerai išmaišykite persijotus kvietinius miltus, išplaktus kiaušinius, truputį šilto pieno. Tada supilkite lydytą sviestą, likusį pieną, nepamirškite tešlos pasūdyti. Tešlą iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir bent pusvalandį palikite pastovėti šiltai, kad ji išbrinktų.
Kai blynų tešla bus jau paruošta, nedidelėje keptuvėje svieste iškepkite nedidelius lietinius ir padėkite juos šiltai. Paruoškite vanilinį padažą: visus produktus supilkite į dubenį, išplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite į puodelį ir nuolat maišydami kaitinkite ant mažos ugnies, kol padažas sutirštės.