Lietinių t e š l a i:
stiklinė miltų,
pusę stiklinės pieno,
pusė stiklinės vandens,
kiaušinis,
šaukštas aliejaus,
pagal skonį druskos,
tarkuotų muskatų.
Į d a r u i:
500 g špinatų lapų,
4 šaukštai smulkinto ožkų pieno sūrio (jei nemėgstate, rinkitės fetos sūrį),
2 šaukštai skrudintų kedrų riešutų,
5 saulėje džiovinti pomidorai,
2 česnako skiltelės,
šaukštas "Pesto" padažo su bazilikais,
šaukštas grietinės,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu gerai išplakite plastikiniame dubenyje ir 30 min. palikite pastovėti. Kol tešla brinks, paruoškite špinatų įdarą. Špinatus perrinkite, kotelius nuskabykite, lapelius stambiai suplėšykite ir kelias minutes pakepinkite karštuose riebaluose.
Kai špinatai sukris, įspauskite nuluptas česnako skilteles, įmaišykite trupintą sūrį "Pesto" padažą, grietinę, sumeskite smulkintus saulėje džiovintus pomidorus. Įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais.
Iš tešlos iškepkite nedidelius lietinius. Ant kiekvieno krėskite įdaro, ant viršaus berkite sausoje keptuvėje skrudintų kedrų riešutų. Paruoštus lietinius dėkite į riebalais pateptą, karščiui atsparią kepimo formą, viršų apdėkite sviesto drožlėmis ir 5 min. pašaukite į iki 220 laipsnių karščio įkaitintą orkaitę.