Sorų apkepas su džiovintomis slyvomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sorų apkepas su džiovintomis slyvomis


INGREDIENTAI:

250 g sorų kruopų,
2 stiklinių pieno,
2 šaukštų sviesto,
100 g cukraus,
200 g varškės sūrio,
0,5 stiklinės grietinės,
200 g džiovintų slyvų be kauliukų,
šaukšto migdolų riešutų drožlių,
50 g migdolų riešutų,
50 g lazdynų riešutų,
cinamono,
druskos,
džiūvėsėlių.


GAMINIMAS:

Nuplautas sorų kruopas užpilkite karštu pienu, įdėkite šaukštą sviesto ir dvidešimt minučių virkite ant silpnos ugnies. Slyvas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikius valandą, suberkite ant sietelio, kad nusausėtų. Paskui jas supjaustykite plonais ruoželiais.

Migdolų ir lazdynų riešutus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite luobeles ir sukapokite. Varškės sūrį sutrinkite ir sumaišykite su cinamonu. Į išvirusią košę sudėkite slyvas, riešutus, migdolus, cukrų ir viską gerai išmaišykite.

Paruoškite skardą: ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Košės masę sukrėskite į formą. Ant viršaus dar sudėkite varškės sūrio ir cinamono masę, užpilkite grietine, apibarstykite migdolų drožlėmis ir 20 min. kepkite iki 200-220 laipsnių karščio temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Apkepą papuoškite slyvomis. Valgykite karštą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668