250 g sorų kruopų,
2 stiklinių pieno,
2 šaukštų sviesto,
100 g cukraus,
200 g varškės sūrio,
0,5 stiklinės grietinės,
200 g džiovintų slyvų be kauliukų,
šaukšto migdolų riešutų drožlių,
50 g migdolų riešutų,
50 g lazdynų riešutų,
cinamono,
druskos,
džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Nuplautas sorų kruopas užpilkite karštu pienu, įdėkite šaukštą sviesto ir dvidešimt minučių virkite ant silpnos ugnies. Slyvas nuplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikius valandą, suberkite ant sietelio, kad nusausėtų. Paskui jas supjaustykite plonais ruoželiais.
Migdolų ir lazdynų riešutus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite luobeles ir sukapokite. Varškės sūrį sutrinkite ir sumaišykite su cinamonu. Į išvirusią košę sudėkite slyvas, riešutus, migdolus, cukrų ir viską gerai išmaišykite.
Paruoškite skardą: ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Košės masę sukrėskite į formą. Ant viršaus dar sudėkite varškės sūrio ir cinamono masę, užpilkite grietine, apibarstykite migdolų drožlėmis ir 20 min. kepkite iki 200-220 laipsnių karščio temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Apkepą papuoškite slyvomis. Valgykite karštą.