Stiklinės raudonųjų lęšių,
2 šaukštų aliejaus,
2 morkų,
2 svogūnų,
2 saliero stiebų,
2 česnako skiltelių,
3 šaukštų pomidorų tyrės,
aitriosios paprikos,
laurų lapelio,
2 litrų vandens,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Lęšius perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Puode pakaitinkite aliejų, suberkite nuvalytas ir susmulkintas morkas, svogūnus, salierus, česnakus ir, nuolat maišydami, patroškinkite, kol daržovės suminkštės.
Sudėkite pomidorų tyrę, aitriosios paprikos ankštį, laurų lapą, suberkite lęšius, užpilkite karštu vandeniu, puodą pridenkite ir virkite ant silpnos ugnies, kol suminkštės lęšiai.
Tada iš sriubos išimkite aitriosios paprikos ankštį, laurų lapą, sriubą pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų, dar lkeletą minučių pakaitinkite. Pilkite sriubos į lėkštes, įberkite smulkintų žalių petražolių lapelių ir valgykite.