1 kg kiaulių kepenų,
0,5 kg kiaulienos,
250 g sudžiūvusio batono,
truputis pieno,
3 svogūnai,
150 g lydyto sviesto,
3 kietai virti kiaušiniai,
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1/4 šaukštelio maltos paprikos,
muskatų,
truputis druskos,
1 stiklinė baltojo sauso vyno,
150 g nesūdytų lašinių.
GAMINIMAS:
Kepenėles išvalykite ir nuplaukite šaltu vandeniu, mėsą supjaustykite gabalėliais, batoną išmirkykite piene. Viską du kartus permalkite mėsmale kartu su svogūnais bei kietai virtais kiaušiniais. Įberkite pipirų, paprikos, muskatų, druskos, supilkite vyną ir labai gerai išsukite su lydytu sviestu.
Lašinukus supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į kepimo indelių dugną. Ant viršaus sukrėskite pašteto masę, paspauskite ir indelius uždenkite dangteliais (jei yra) arba folija. Kepkite 180 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje arba virkite vandens vonelėje 1,5 val.