200 g veršiuko kepenėlių,
200 g jautienos,
200 g kiaulienos,
150 g lašinukų,
0,5 l alaus,
1 svogūnas,
2 skiltelės česnako,
4 džiovinti grybai,
2 bandelės,
3 kiaušiniai,
1 šaukštas mairūno,
0,5 šaukštelio maltų kmynų,
0,5 šaukštelio pipirų,
truputis druskos.
GAMINIMAS:
Kepenėles, mėsą ir lašinukus užpilkite alumi, įdėkite svogūną, česnaką, išmirkytus grybus ir virkite, kol visiškai išgaruos alus. Tada viską 3 kartus permalkite mėsmale kartu su bandelėmis. Masę paskaninkite mairūnu, druska, pipirais ir kmynais, įmuškite kiaušinius ir kruopščiai išminkykite.
Jeigu pašteto masė per skystą, galima įdėti truputį bulvių krakmolo. Masę sukrėskite į riebalais pateptą karščiui atsparų indą. Jį įstatykite į didesnį indą su vandeniu taip, kad apsemtų pašteto indą iki pusės. Kepkite 220 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje apie 1,5 val. Kepdami indą nuolat papildykite vandens.