Vištienos kepenėlių paštetas su riešutais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vištienos kepenėlių paštetas su riešutais


INGREDIENTAI:

200 g vištienos kepenėlių,
100 g sviesto,
1 svogūnas,
1 šaukštelis paruoštų garstyčių,
1 šaukštelis maltų muskatų,
truputis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai brendžio,
pusės apelsino sultys,
2 šaukštai grietinėlės,
25 g susmulkintų pakepintų riešutų.


GAMINIMAS:

Keptuvėje su 25 g sviesto pakepkite sukapotą svogūną. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 5 min. Tada sudėkite garstyčias, suberkite muskatus, truputį druskos, maltų pipirų, įdėkite 50 g sviesto ir gerai išmaišykite. Kai sviestas ištirps, keptuvę su kepenėlėmis nukelkite nuo ugnies ir į ją supilkite brendį, apelsinų sultis bei grietinėlę.

Dar kartą išmaišykite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Tada įmaišykite susmulkintus riešutukus ir sudėję į norimą formą išlyginkite paviršių. Likusį sviestą (apie 25 g) apie 1 min. pakaitinkite keptuvėje, nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 1-2 min., kad truputį atvėstų. Lydytą sviestą per tinklelį užpilkite ant pašteto viršaus. Indą uždenkite folija, įstatykite į šaldytuvą ir gerai atšaldykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668