200 g vištienos kepenėlių,
100 g sviesto,
1 svogūnas,
1 šaukštelis paruoštų garstyčių,
1 šaukštelis maltų muskatų,
truputis druskos,
maltų juodųjų pipirų,
2 šaukštai brendžio,
pusės apelsino sultys,
2 šaukštai grietinėlės,
25 g susmulkintų pakepintų riešutų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje su 25 g sviesto pakepkite sukapotą svogūną. Sudėkite kepenėles ir pamaišydami kepkite apie 5 min. Tada sudėkite garstyčias, suberkite muskatus, truputį druskos, maltų pipirų, įdėkite 50 g sviesto ir gerai išmaišykite. Kai sviestas ištirps, keptuvę su kepenėlėmis nukelkite nuo ugnies ir į ją supilkite brendį, apelsinų sultis bei grietinėlę.
Dar kartą išmaišykite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Tada įmaišykite susmulkintus riešutukus ir sudėję į norimą formą išlyginkite paviršių. Likusį sviestą (apie 25 g) apie 1 min. pakaitinkite keptuvėje, nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 1-2 min., kad truputį atvėstų. Lydytą sviestą per tinklelį užpilkite ant pašteto viršaus. Indą uždenkite folija, įstatykite į šaldytuvą ir gerai atšaldykite.