Nekeptas mėsos paštetas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Nekeptas mėsos paštetas


INGREDIENTAI:

200 g kiaulienos,
150 g šoninės,
200 g veršiuko kepenėlių,
1 morka,
1 pastarnokas,
1 petražolių šaknis,
1 gabalėlis salierų šaknies,
1 šaukštelis garstyčių,
1 svogūnas,
1 šaukštelis maltų prieskonių mišinio (kvapiųjų ir juodųjų pipirų, kmynų)
3 skiltelės česnako,
1 rūgštus obuolys,
1 citrina,
150 g batono,
150 g sviesto,
truputis druskos,
aliejaus.


GAMINIMAS:

Kepenėles pabarstykite druska, pipirais ir išvirkite arba iškepkite orkaitėje. Tada kepenėles sumalkite arba pertrinkite per tinklelį ir palikite atskirame inde. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepkite aliejuje. Sudėkite susmulkintą morką, pastarnoką, petražolę, salierą.

Šiek tiek pakepinę sudėkite gabalėliais supjaustytą mėsą, šoninę, česnako skilteles ir troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa suminkštės. Tuomet viską du kartus permalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Šią mėsos masę sumaišykite su maltomis kepenėlėmis, įdėkite nedideliame vandens kiekyje išmirkyto batono, sudėkite garstyčias, įberkite druskos, prieskonių mišinio, įpilkite truputį aliejaus ir viską labai gerai ištrinkite su minkštu sviestu. Paštetą sudėkite į norimą formelę, truputį paslėkite ir atšaldykite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668