T e š l a i:
2 stiklinės miltų,
kiaušinis,
pusė stiklinės apvirtų špinatų,
šaukštas aliejaus,
pusė šaukštelio druskos.
Į d a r u i:
200 g varškės,
kiaušinis,
500 g špinatų,
nedidelis svogūnas,
šaukštas sviesto,
tarkuotų muskatų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Užminkykite tešlą iš miltų, kiaušinio, pusės stiklinės vandens, špinatų, druskos ir šaukšto aliejaus. Jei tešla per minkšta, įminkykite dar truputį miltų. Pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje. Smulkiai supjaustykite perrinktus, gerai nuplautus ir nuvarvintus špinatus. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite svogūnus, trumpai pakepinkite, sudėkite špinatus, uždenkite ir patroškinkite 2-3 minutes.
Šakute arba elektriniu grūstuvu gerai sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais, įmaišykite patroškintus špinatus. Iš tešlos ir varškės bei špinatų įdaro pagaminkite virtinukus ir išvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje. Patiekite juos su grietine arba žaliuoju Pesto padažu, ant viršaus užberkite tarkuoto parmezano ir kedrų riešutų.