Kepti varškėčiai receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepti varškėčiai


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

400 g riebios varškės,
2 kiaušiniai,
100 g miltų,
50 g sviesto,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai grietinės,
pusė stiklinės razinų,
žiupsnelis druskos,
truputis aliejaus.

GAMINIMAS:

Razinas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Nuplaukite, sudėkite į sietelį, kad nusivarvėtų. Šakute sutrinkite varškę, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir cukrų, sudėkite grietinę ir išbrinkusias razinas, įberkite žiupsnelį druskos. Užminkykite minkštą tešlą.

Iš kietos tešlos kepti varškėčiai bus kieti ir sprangūs. Kad tešla neliptų prie delnų, pasitepkite juos aliejumi ir formuokite apskritus maždaug centimetro blynelius. Kepkite keptuvėje įkaitintame svieste arba aliejuje. Kad varškėčiai būtų dar minkštesni ir gardesni, sudėkite juos į karščiui atsparų indą, uždenkite ir 10 min. pašaukite į karštą orkaitę.

Prie keptų varškėčių patiekite grietinės arba natūralaus jogurto ir saldžios uogienės. Prie keptų varškėčių tinka ir saldžiarūgštė uogienė, pavyzdžiui, bruknių ar raudonųjų serbentų. Jei nemėgstate saldžiai, į varškėčių tešlą neberkite cukraus ir razinų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668