2 lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
800 g špinatų,
6 kiaušiniai,
500 g rikotos sūrio,
100 ml pieno,
pusė stiklinės džiūvėsėlių,
8 šaukštai tarkuoto parmezano,
sviesto,
mairūnų,
tarkuotų muskato riešutų,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Atšildykite tešlą. Džiūvėsėlius užpilkite pienu, palikite išbrinkti. Špinatus nuplaukite, sumeskite į verdantį pasūdytą vandenį, pavirkite 2 min. Nuvarvinkite ir supjaustykite juostelėmis. Dubenyje sumaišykite piene birinkintus džiūvėsėlius, rikotos sūrį, 2 šaukštus parmezano, kiaušinį ir špinatus.
Pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais, pipirais ir mairūnais. Vieną tešlos lakštą įklokite į sviestu pateptą kepimo formą. Ant tešlos sukrėskite sūrio ir špinatų mišinį, paviršių išlyginkite ir padarykite 4 duobutes. Į kiekvieną įmuškite po kiaušinį. Išplakite likusį kiaušinį ir pilkite ant viršaus, apibarstykite tarkuotu parmezanu. Ant viršaus užklokite tešlos lakštą, kraštus užspauskite. Kepkite iki 200 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.