Energetinė vertė: 920 kcal
600 g nebirių bulvių,
druskos,
kmynų,
400 g šparaginių pupelių,
ką tik patarkuoto muskato,
3 pomidorai,
1 mažas svogūnėlis,
2 valg. š. remulado (aštraus padažo),
1 valg š. grietinėlės,
1 arb. š. citrinų sulčių,
1 ryšulėlis svogūnų laiškų.
GAMINIMAS:
Bulves gerai nuplaukite šepetėliu ir su lupenomis pavirkite 25-30 minučių sūriame vandenyje, į vandenį įberkite nemažai kmynų. Pupeles nuplaukite, nupjaustykite galiukus, sulaužykite gabaliukais. Į vandenį įberkite truputį druskos, pakankamai muskato ir pavirkite maždaug 20 minučių, tada nukoškite ir perpilkite šaltu vandeniu.
Pomidorus nuplaukite, supjaustykite skiltelėmis. Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Remuladą išplakite su grietinėle ir citrinų sultimis. Bulves nusunkite ir dar karštas supjaustykite stambiais griežinėliais. Palengva įmaišykite pupeles ir pomidorų skilteles. Pabarstykite susmulkintais svogūnais ir svogūnų laiškų skrituliukais.
Ant viršaus pilkite išplaktą padažą. Viską atsargiai permaišykite. Salotos turi truputį pastovėti, kad susimaišytų skoniai ir kvapai, tuomet neškite ant stalo.