1 šaukštas aliejaus,
1 svogūnas,
1 morka,
1 salierų stiebas,
175 g raudonųjų lęšių,
450 ml vandens,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai baltos duonos džiūvėsėlių,
125 tarkuoto fermentinio sūrio,
1 kiaušinis,
2 šaukštai susmulkintų petražolių,
2 šaukštai sezamų,
petražolių šakelių patiekalui papuošti.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja. Sudedame smulkiai sukapotą morką, saliero stiebą, nuplautus lęšius, sukapotą česnaką, įberiame pipirų, pasūdome, supilame vandenį, užviriname, po to sumažiname ugnį ir apie 20 min. troškiname, kol susigeria vanduo. Dedame tris ketvirčius sūrio, susmulkintas petražoles, išplaktą kiaušinį ir išmaišome. Masę sukrečiame į
1 litro talpos karščiui atsparų indą, sulyginame paviršių, užbarstome sezamų, likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 45 min., kol apskrunda viršus. Puošiame petražolių šakelėmis, tiekiame karštą su pomidorų padažu, virtomis bulvėmis ir žaliomis daržovėmis