Lęšių ir fermentinio sūrio apkepas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Lęšių ir fermentinio sūrio apkepas


INGREDIENTAI:

1 šaukštas aliejaus,
1 svogūnas,
1 morka,
1 salierų stiebas,
175 g raudonųjų lęšių,
450 ml vandens,
1 skiltelė česnako,
2 šaukštai baltos duonos džiūvėsėlių,
125 tarkuoto fermentinio sūrio,
1 kiaušinis,
2 šaukštai susmulkintų petražolių,
2 šaukštai sezamų,
petražolių šakelių patiekalui papuošti.



GAMINIMAS:

Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame supjaustytą svogūną ir kepiname, kol suminkštėja. Sudedame smulkiai sukapotą morką, saliero stiebą, nuplautus lęšius, sukapotą česnaką, įberiame pipirų, pasūdome, supilame vandenį, užviriname, po to sumažiname ugnį ir apie 20 min. troškiname, kol susigeria vanduo. Dedame tris ketvirčius sūrio, susmulkintas petražoles, išplaktą kiaušinį ir išmaišome. Masę sukrečiame į
1 litro talpos karščiui atsparų indą, sulyginame paviršių, užbarstome sezamų, likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepame 180 °C temperatūros orkaitėje 45 min., kol apskrunda viršus. Puošiame petražolių šakelėmis, tiekiame karštą su pomidorų padažu, virtomis bulvėmis ir žaliomis daržovėmis

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668