12 gabalėlių kalakutienos,
24 šalavijų lapai,
150 g rūkytos karkos,
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
maltų pipirų,
300 g makaronų.
P a d a ž u i:
3 svogūnai,
česnako skiltelė,
100 ml pomidorų padažo,
200 ml daržovių sultinio,
200 ml grietinėlės,
cukraus,
krakmolo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Kalakutienos gabaliukus išmuškite, pabarstykite pipirais, ant kiekvieno dėkite po 2 šalavijų lapelius ir griežinėlį karkos. Kalakutieną su karka kepkite aliejuje 3 minutes. Apverskite ir kepkite dar 3 minutes. Makaronus išvirkite. Padažui susmulkinkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite likusiame aliejuje.
Į padažą supilkite sultinį, pomidorų padažą ir grietinėlę. Šiek tiek pavirkite, pabarstykite druska, pipirais ir cukrumi. Nedideliame kiekyje vandens ištirpinkite krakmolą ir supilkite į padažą. Virtus makaronus sudėkite į lėkštes prie kalakutienos ir užpilkite raudonuoju padažu. Patiekalą puoškite pomidoriukais ir šalavijų lapeliais.