1 kg kiaulių mentės,
250 ml raudonojo vyno,
3 svogūnai,
3 pomidorai,
250 ml mėsos sultinio,
2 šaukštai sviesto,
šviežiai maltų pipirų,
druskos.
P l u t e l e i:
250 g svogūnų,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai pomidorų padažo,
smulkintų įvairių žalumynų,
250 g tarkuoto fermentinio sūrio,
kiaušinio trynys.
P a d a ž u i:
3 šaukštai grietinės,
šaukštelis pomidorų tyrės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir labai gerai ištrinkite pipirais. Puode, kuriame troškinsite, išlydykite sviestą ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Nulupkite svogūnus. Pomidorus perliekite verdančiu vandeniu ir nunerkite odelę. Svogūnus ir pomidorus supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėkite prie kepamos mėsos.
Mėsą pabarstykite druska, užpilkite vynu, sultiniu ir užvirkite. Troškinkite sandariai uždengus puodą apie 90 minučių 200 laipsnių karščio temperatūros orkaitėje. Kepsnį dažnai palaistykite išsiskiriančiomis sultimis. Kol mėsa kepa, paruoškite plutelę: svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite su sviestu.
Sūrį sutarkuokite. Tada plaktuvu sutrinkite svogūnų tyrę, ją sumaišykite su kitais kepsnio plutelei skirtais produktais ir po valandos nuo kepimo pradžios užtepkite ant mėsos. Toliau kepkite neuždengtame troškintuve.
Iškepusią mėsą išimkite ir padėkite šiltai. Kepimo sultis perkoškite per sietelį, užvirkite ir, jei reikia, praskieskite sultiniu. Pagardinkite grietine, pomidorų tyre, druska bei pipirais. Prie kepsnio labai tinka bulvės ir troškintos daržovės.