750 g jautienos filė,
0,5 litro šviesiojo alaus,
2-3 šaukštai sviesto,
4 dideli svogūnai,
1 stora riekė duonos,
1 ryšulėlis žalumynų,
1-2 gabalėliai cukraus,
1 šaukštas acto,
1 lauro lapelis,
garstyčių,
kmynų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą supjaustykite stambokais gabalais, išmuškite, kiekvieną gabalėlį dar padalinkite į dvi lygias dalis, apkepkite iš abiejų pusių ir išimkite iš keptuvės. Likusiuose riebaluose pakepkite smulkiai supjaustytus žalumynus ir, pridėję daugiau riebalų, susmulkintą svogūną apkepkite iki auksinio atspalvio.
Į puodą sluoksniais dėkite svogūnus, mėsą, žalumynus, pridenkite duonos riekele be plutelės (duoną iš anksto aptepkite garstyčiomis), užpilkite alumi, užbarstykite kmynų, įmeskite lauro lapelį. Ant silpnos ugnies troškinkite 2 valandas. Kai skystis nusigaruos, kartkartėmis įpilkite šiek tiek alaus. Užpilą pagardinkite actu ir cukrumi. Patiekite su virtomis bulvėmis.