250 g pomidorų,
1 svogūnas,
1 šaukštas pomidorų tyrės,
1 l daržovių sultinio arba vandens,
1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
1 susmulkinta aitrioji paprika,
1/2 šaukštelio kario miltelių,
truputis jūros druskos,
3 skiltelės česnako,
šviežių kalendrų,
aitriųjų paprikų sriubai papuošti.
GAMINIMAS:
Pomidorus nuplikykite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir pakepkite su alyvuogių aliejumi. Į kepamus svogūnus suberkite smulkintą papriką ir česnakus. Pakepkite 3-4 min. nuolat pamaišydami.
Tuomet sudėkite pomidorų kubelius ir vėl maišydami kepkite 5 min. Į pomidorų tyrę, sumaišytą su sultiniu arba vandeniu, supilkite kepamą masę. Įberkite kario bei druskos, užvirinkite ir virkite apie 5-7 min. Sriubą patiekite karštą, papuoškite šviežių kalendrų lapeliais ir smulkintomis aitriosiomis paprikomis.