1 l vandens,
250 g pomidorų padaže konservuotų baltųjų pupelių,
250 g konservuotų raudonųjų pupelių,
250 g naminio faršo,
1 kiaušinis,
250 g pomidorų tryrės,
2 svogūnai,
1/2 žaliosios paprikos,
1 morka,
1 bulvė,
2 pomidorai,
1 šaukštelis kakavos miltelių,
druskos,
aitriosios paprikos,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite 1 smulkintą svogūną, druskos, pipirų, gerai išmaišykite ir paruoškite nedidelius kukuliukus. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 7-8 min. Tuo metu susmulkinkite likusį svogūną, morką, papriką, bulvę ir truputį pakepinkite su aliejumi.
Išvirusius kukuliukus išgriebkite į lėkštę, o į vandenį, kuriame jie virė, sudėkite pakepintas daržoves. Virkite, kol bulvės visai suminkštės. Tada sriubą sutrinkite smulkintuvu iki tyrės konsistencijos. Supilkite pomidorų tyrę ir pavirkite dar 2-3 min. Šviežius pomidorus nuplikykite, atvėsinkite po šalto vandens srove, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Į sriubą sudėkite konservyotas pupeles, pomidorų kubelius, įberkite aitriosios paprikos bei kakavos miltelius, druskos ir pavirkite apie 5 min. Į lėkštes įdėkite faršo kukuliukų ir užpilkite karšta sriuba. Pabarstykite žalumynais ir patiekite.