1 kg kiaulienos gabalas,
0,5 litro alaus,
juodųjų pipirų (žirneliais),
lauro lapelis.
G a r n y r u i:
bulvės.
P a d a ž u i:
1-2 arbatiniai šaukšteliai miltų,
prieskonių.
GAMINIMAS:
Kiaulienos gabalą nuplaukite, padėkite ant marlės ir kruopščiai suvyniokite. Ryšulį įdėkite į nedidelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Puodą statykite ant ugnies ir virkite 5-10 minučių (virimo laikas priklauso nuo mėsos storio).
Po to vandenį nupilkite, išimkite kiaulieną, išvyniokite ir vėl dėkite į puodą. Įberkite pipirų ir įdėkite lauro lapelį, užpilkite alumi ir statykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol išvirs. Paimkite ploną medinį pagaliuką ir įbeskite iki mėsos gabalo vidurio.
Jeigu išsiskirs drumstos (baltos ar rausvos) sultys, vadinasi, mėsa jau gatava. Kiaulieną dėkite ant lėkštės, aplink apdėliokite virtomis ar keptomis bulvėmis, užpilkite padažu. Padažą galima pagaminti iš po mėsos troškinimo likusio sultinio. Į sultinį įberkite miltų ir gerai išmaišykite. Uždėkite ant viryklės, pagardinkite prieskoniais ir nuolat maišydami 1-2 minutes virkite, kol padažas sutirštės.