Kiauliena aluje receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiauliena aluje


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 kg kiaulienos gabalas,
0,5 litro alaus,
juodųjų pipirų (žirneliais),
lauro lapelis.

G a r n y r u i:
bulvės.

P a d a ž u i:
1-2 arbatiniai šaukšteliai miltų,
prieskonių.

GAMINIMAS:

Kiaulienos gabalą nuplaukite, padėkite ant marlės ir kruopščiai suvyniokite. Ryšulį įdėkite į nedidelį puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Puodą statykite ant ugnies ir virkite 5-10 minučių (virimo laikas priklauso nuo mėsos storio).

Po to vandenį nupilkite, išimkite kiaulieną, išvyniokite ir vėl dėkite į puodą. Įberkite pipirų ir įdėkite lauro lapelį, užpilkite alumi ir statykite ant ugnies. Užvirkite, sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite, kol išvirs. Paimkite ploną medinį pagaliuką ir įbeskite iki mėsos gabalo vidurio.

Jeigu išsiskirs drumstos (baltos ar rausvos) sultys, vadinasi, mėsa jau gatava. Kiaulieną dėkite ant lėkštės, aplink apdėliokite virtomis ar keptomis bulvėmis, užpilkite padažu. Padažą galima pagaminti iš po mėsos troškinimo likusio sultinio. Į sultinį įberkite miltų ir gerai išmaišykite. Uždėkite ant viryklės, pagardinkite prieskoniais ir nuolat maišydami 1-2 minutes virkite, kol padažas sutirštės.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668