600 g menkės,
2 šaukštai sviesto,
2 nedideli svogūnai,
200 ml šviesiojo alaus,
3 ankštiniai pipirai,
1 citrina,
100 g grietinės,
miltų,
druskos,
maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Menkę supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Pipirų ankštis išvalykite, suraikykite citriną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite susmulkintus svogūnus, įpilkite 50 ml alaus ir patroškinkite.
Po to svogūnus apkepkite. Sudėkite menkę su svogūnais, ankštiniais pipirais ir citrinų riekelėmis, įberkite druskos, pipirų. Alaus likučius sumaišykite su grietine (galima ir su grietinėle) ir apliekite menkę. Indą apdenkite folija ar pergamentiniu popieriumi ir pusvalandžiui įdėkite į orkaitę.