Flamandiška menkė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Flamandiška menkė


INGREDIENTAI:

600 g menkės,
2 šaukštai sviesto,
2 nedideli svogūnai,
200 ml šviesiojo alaus,
3 ankštiniai pipirai,
1 citrina,
100 g grietinės,
miltų,
druskos,
maltų pipirų.


GAMINIMAS:

Menkę supjaustykite 2 cm storio riekelėmis. Pipirų ankštis išvalykite, suraikykite citriną. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite susmulkintus svogūnus, įpilkite 50 ml alaus ir patroškinkite.

Po to svogūnus apkepkite. Sudėkite menkę su svogūnais, ankštiniais pipirais ir citrinų riekelėmis, įberkite druskos, pipirų. Alaus likučius sumaišykite su grietine (galima ir su grietinėle) ir apliekite menkę. Indą apdenkite folija ar pergamentiniu popieriumi ir pusvalandžiui įdėkite į orkaitę.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668