1 stiklinė alaus,
2 stiklinės vandens,
2 sultinio kubeliai,
600 g kopūstų,
2 šaukštai grietinėlės,
1 šaukštas miltų,
3 šaukštai ištirpinto sviesto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sviestą išlydykite, sudėkite kopūstus ir, nuolat maišydami, ant silpnos patroškinkite 20 min. Sultinio kubelius užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite, kol visiškai ištirps, tuomet supilkite į troškintus kopūstus.
Ant silpnos ugnies arba ant garų verdančiame puode sriubai leiskite pakunkuliuoti maždaug valandą. Miltus kruopščiai išmaišykite su grietinėle ir druska. Po to, nuolat maišydami, plona srovele supilkite į sriubą. Leiskite dar silpnai pavirti 10 minučių. Patiekite karštą, pagal skonį įbėrę pipirų.