500 g stambių krevečių,
1 kiaušinis,
2 šaukštai krakmolo,
1 kiaušinio trynys,
kumpio riekelė,
1 svogūnas,
duonos,
druskos,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Išlukštenkite krevetes, palikdami nepaliestas uodegas. Pašalinkite juodus vidurius. Lengvai išplaktą kiaušinį atidžiai sumaišykite su krakmolu, druska ir pipirais. Į tą patį indą sudėkite krevetes ir gerai išmaišykite, kad krevetės tolygiai apliptų paruoštu mišiniu.Nuo duonos riekių nupjaukite plutas ir perpjaukite riekes pusiau.
Ant kiekvienos puselės uždėkite po krevetę, lengvai įspausdami ją į duonos minkštimą. Pirštu atsargiai ant krevečių užtepkite krakmolinės masės likučius. Kietai virtą kiaušinio trynį supjaustykite mažais kubeliais ir juos išdėliokite šalia krevečių uodegėlių.
Taip pat ant krevečių uždėkite smulkinto svogūno ir kumpio gabalėlių. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir atsargiai dėkite po kelias krevečių užkandėles. Kepkite tol, kol duona pasidengs auksine plutele, o krevetės bus iškepusios.