8 sunokę pomidorai,
2 šaukštai pomidorų piurė,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 lauro lapeliai,
žiupsnelis cukraus,
335 g jautienos faršo,
335 g kiaulienos faršo,
1 smulkiai supjaustytas vidutinio dydžio svogūnas,
1 išplaktas kiaušinis,
2 šaukštai smulkintų mėtų,
115 g baltos duonos (pluteles nupjaukite).
GAMINIMAS:
Įpjaukite kiekvieną pomidorą ir 1 minutei įdėkite į verdantį vandenį. Vandenį nupilkite, pomidorus atvėsinkite ir nulupkite žievelę. Pomidorus smulkiai supjaustykite ir sudėkite į puodą su pomidorų piurė, sviestu, lauro lapeliais ir cukrumi. Pagardinkite druska, pipirais ir pamaišant troškinkite 15 minučių.
Į indą sudėkite jautienos ir kiaulienos faršą, svogūnus, kiaušinį, mėtas. Į 115 ml vandens 15 minučių pamerkite duoną. Nusausintą duoną sudėkite į faršą. Pagardinkite druska, pipirais ir iš faršo suformuokite 18 ritinėlių.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 15 min. vartant kepkite kotletus. Kotletus, prieš tai juos nusausinus ant popierinio rankšluoščio, sudėkite į padažą. Pamaišykite ir dar 10 min. pakaitinkite ant silpnos ugnies. Patiekite su fetos sūriu ir žaliomis salotomis.