700 g atvėsintos minkštos jautienos,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai majonezo,
3 šaukštai krakmolo,
sūrio,
žalumynų,
česnako,
kepti-augalinio aliejaus.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite gabalėliais (maždaug 1x1x4 cm), apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, smulkiai supjaustytais žalumynais (krapais arba petražolėmis). Atskirai lengvai išplakite kiaušinius, krakmolą ir majonezą. Šią masę užpilkite ant supjaustytos mėsos ir išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu paimkite mėsos ir dėkite į keptuvę (padarykite kepsnio formą). Ant viršaus galima užbarstyti mėsos prieskonių. Kepkite 3 min. iš vienos pusės, po to apverskite, pabarstykite smulkiai supjaustytu česnaku, uždėkite kelias plonas sūrio juosteles, apiberkite žalumynais, uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo ugnies. Bendras kepimo laikas-6-7 min.