1 stiklinė ryžių,
3,5 stiklinės vandens,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto arba margarino,
1 šaukštas džiūvėsėlių,
30 g sūrio,
druskos pagal skonį.
F a r š a s:
600 g mėsos be kaulų,
2 svogūnai,
2 šaukštai sviesto,
druskos,
žalumynų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Išvirkite ryžių košę, atšaldykite, sudėkite žalius kiaušinius, sviestą arba margariną ir išmaišykite. Mėsą sumalkite mėsmale ir pakepinkite keptuvėje retkarčiais pamaišant. Atskirai apkepkite svogūnus, sumaišykite su malta mėsa ir dar kartą sumalkite mėsmale.
Įpilkite truputį sultinio arba virinto vandens, įberkite žalumynų, pasūdykite ir išmaišykite. Dalį košės sudėkite į taukais išteptą ir džiūvėsiais pabarstytą skardą. Ant jos dėkite mėsos faršo, po to košės, dar sluoksnį faršo ir vėl košės.Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje.