1 šaukštas alyvuogių aliejaus,
6 šaukštai baltojo romo,
2 šaukštai rudojo cukraus,
1 kg neriebios kiaulienos,
4 skiltelės sutrinto česnako,
2 raudoni čili pipirai arba 1 žalias čili pipiras,
1 šaukštas druskos.
GAMINIMAS:
Sudėkite česnaką, išvalytus čili pipirus, druską, juoduosius pipirus ir susmulkinkite buitiniu maišytuvu. Supilkite romą su cukrumi (turi gautis vientisa į pastą panaši masė). Mėsos odą įpjaukite aštriu peiliu, kad marinatas galėtų gerai įsiskverbti į mėsą, sutepkite odą paruošta pasta ir palikite 4 val. arba visai nakčiai šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 140 laipsnių karščio temperatūros. Kiaulieną orkaitėje kepkite vieną valandą, po to, dažnai apipilant susidariusiomis sultimis, dar 30 min. 200 laipsnių karščio temperatūroje.