Biskvitui:
8 kiaušiniai,
200 g cukraus,
150 g miltų,
30 g krakmolo,
citrinos žievelės.
Kremui:
1 l tirštos grietinės arba grietinėlės,
200 g miltinio cukraus,
vanilinio cukraus,
1 citrinos sultys,
1 kg braškių.
Sulaistymui:
1 stiklinė stiprios saldžios arbatos,
1 citrinos sultys,
romo arba likerio.
Puošimui:
1 pakelis želė.
GAMINIMAS:
Biskvitui tryniai ištrinami su cukrumi. Miltai sumaišomi su krakmolu ir nutarkuota citrinos žievele (geltonuoju sluoksniu). Prieš kepant išplakami baltymai ir dedami į trynius vis beriant miltus. Atsargiai išmaišoma, stengiantis nesutrinti oro pūslelių. Tada supilama į formą ant sviestu ištepto pergamento. Kepama 30-40 min vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje.
Išimtas iš formos biskvito paplotis perpjaunamas horizontaliai į 2 dalis. Sulaistoma ir paliekama 1-2 val., kad vienodai sudrėktų.
Grietinė gerai atšaldoma ir išplakama iki purumo, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus ir supilamos citrinos sultys.
Ant vieno papločio sudedama pusė kremo, ant jo - pusė brankių. Uždedamas antras paplotis, lengvai rankomis paspaudžiama aptepama antroji dalis kremo ir ant jo gražiai išdėliojamos likti šios braškės, šiek tiek įspaudžiant jas į kremą. Tortas apjuosiamas popierine juostele ir užpilamas stingstančiais drebučiais (gaminimas nurodytas ant pakelio).
Pastaba: Tortas laikomas šaldytuve. Jei tortą norima pagaminti anksčiau arba neturima riebesnės kaip 25% grietinės, prieš plakant galima įdėti 1 kupiną šaukštą želatinos, išleistos 1/4 stiklinės vandens. Iš pradžių užpilta virintu šaltu vandeniu želatina išmirkoma, paskui indelis statomas ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpinama.