T e š l a i:
100 g sviesto,
100 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
žiupsnelis druskos,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis citrinų žievelių,
3 kiaušiniai,
50 g miltų,
60 g maltų migdolų,
50 g krakmolo.
K r e m u i:
20 g želatinos,
250 ml natūralaus jogurto,
500 g varškės arba maskarponės sūrio,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
150 g cukraus,
300 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
konservuotų persikų.
Kepimo f o r m a i:
sviesto,
miltų.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotas citrinų žieveles ir išmaišykite. Miltus nusijokite su krakmolu ir kepimo milteliais, sumaišykite su migdolais ir įmaišykite į sviesto masę.
Kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir sukrėskite tešlą. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Iškeptą paplotį atvėsinkite ir perpjaukite horizontaliai į dvi dalis.
Želatiną paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, išbrinkusią ištirpinkite 2/3 stiklinės karštos grietinėlės. Jogurtą ir varškę išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Grietinėlę išplakite iki tirštų putų. Į varškės ir jogurto masę supilkite želatiną bei išplaktą grietinėlę.
Gerai išmaišykite. Vieną paplotį dėkite į sudedamąją torto formą. Formos kraštus uždenkite kepimo popieriumi. Įpilkite šiek tiek kremo, juo plonai aptepkite paplotį. Tada per visą plotą išdėliokite konservuotų persikų puseles (dvi puseles palikite puošti).
Supilkite pusę kremo ir uždenkite antru papločiu. Tada supilkite likusį kremą, išlyginkite ir papuoškite konservuotais persikais. Tortą 4 valandas palaikykite šaldytuve.