Duoninis tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Duoninis tortas


INGREDIENTAI:

12 kiaušinių,
300g cukraus,
1 stiklinė juodos duonos džiūvėsėlių,
3 šaukštai grietinėlės,
40g bulvių krakmolo,
1 šaukštelis kakavos,
1 nubrauktas šaukštas maltų prieskonių: cinamono, gvazdikėlių, pora grūdelių kardamono, keli kvepiantieji pipirai, muskato riešuto,
l/2 stiklinės kapotų riešutų.

Kremui:
200g cukraus,
300g sviesto,
3 nubraukti šaukštai miltų,
1 stiklinė vandens arba pieno,
vanilinio cukraus.

Glajui:
200g cukraus,
l/2 stiklinės vandens,
l/2 citrinos sulčių arba citrinos rūgšties.


GAMINIMAS:

Tryniai ištrinami su cukrumi, į juos sudedami prieskoniai. Duonos džiūvėsėliai sudrėkinami grietinėle ir ištrinami, kad pasidarytų purūs. Pusė jų supilama į trynius kartu su kakava ir išmaišoma. Baltymai gerai išplakami ir dedami į trynius, atsargiai maišant ir perpilant krakmolu, sumaišytu su paliktais trupiniais. Paruošta tešla supilama į sviestu išteptą pergamentu išklotą formą ir 40 min. kepama vidutinio karštumo krosnyje. Atšaldoma formoje. Tada siūlu horizontaliai perpjaunama į 3 papločius, kurie sudrėkinami stipria, citrina parūgštinta, pasaldyta ir aviečių sultimis paskaninta arbata. Po to papločiai pertepami kremu ir porą valandų palaikomi paslėgti. Tada nulyginami šonai, aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais. Viršus puošiamas glajumi ir vaisių cukrinukais arba kremu pro švirkštą.

Kremui vanduo (arba pienas) užvirinamas su cukrumi ir juo užplikomi truputyje vandens išleisti miltai. Supilama vėl į puodą ir užvirinama. Sviestas su vaniliniu cukrumi ištrinamas iki baltumo, į jį dalimis pilamas atšaldytas sirupas ir sukama, kol pasidaro purus kremas. Puošimui į kremą dėl spalvos dedama deginto cukraus arba kakavos.
Glajui cukrus ir vanduo virinama uždengtame puode, kol sutirštėja tiek, kad įlašintas į šaltą vandenį sirupo lašas nebeišsileidžia. Tada skubiai supilama pusė citrinos sulčių, puodelis uždengiamas ir skubiai atšaldomas šaltame vandenyje. Paskui sirupas supilamas į dubenėlį ir sukama mediniu šaukštu, kol pasidarys baltas. Tada supilamos likusios citrinos sultys. Paruoštu glajumi aptepamas torto paviršius, paliekama, kad sustingtų, ir puošiama.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668