700 g bulvių,
2 kiaušiniai,
250 g šviežios silkės,
1 svogūnas,
50 g augalinio aliejaus,
1/8 litro pieno,
1 šaukštas miltų.
GAMINIMAS:
Bulves nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Puodą arba gilią keptuvę ištepkite riebalais ir sudėkite bulves. Ant viršaus dėkite sluoksnį paruoštos gabaliukais supjaustytos silkės. Svogūną smulkiai supjaustykite ir juo apdėliokite silkę. Visa tai apibarstykite miltais ir apipilkite augaliniu aliejumi.
Ant silpnos ugnies uždengus troškinkite tol, kol bulvės suminkštės. Su pienu išplakite kiaušinius ir gauta mase apliekite paruoštas bulves su žuvimi (sluoksnių nemaišykite). Įdėkite į orkaitę ir kepkite tol, kol susidarys rausva plutelė. (Kiaušinius su pienu galima pakeisti majonezu.)