150 g graikinių riešutų,
60 g smulkiai supjaustyto česnako,
100 g džiūvėsėlių,
100 ml alyvuogių aliejaus,
300 g šviežių lazanijos lakštų,
75 g sviesto,
tarkuoto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių karščio temperatūros. Graikinius riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 min., nupilkite ir išlukštenkite. Virtuviniu kombainu dubenėlyje kartu sutrinkite riešutus, česnaką ir džiūvėsėlius. Į gautą masę supilkite alyvuogių aliejų ir trinkite tol, kol masė pasidarys vientisa. Paskaninkite druska, pipirais.
Makaronų lakštus ivirkite, bet nepervirkite. Juos sudėkite į sviestu išteptą skrdą. Ant makaronų tepkite truputį padažo, truputį sviesto ir pabarstykite trupučiu parmezano sūrio. Kepkite 15 min. ir patiekite karštą.