1 paprikos,
1 baklažano,
4-5 bulvių,
apie 600-700 g jautienos faršo,
graikiškų maltos mėsos prieskonių,
2 galvučių svogūnų,
kelių skiltelių česnako,
apie 100 g tarkuoto fermentinio sūrio.
P a d ž u i:
3 šaukštų sviesto,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
2 šaukštų miltų,
apie 1,5-2 stiklinių pieno,
žiupsnelio cinamonų,
pipirų,
druskos,
smulkintų žalumynų.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su jautienos faršu. Papriką supjaustykite kubeliais, sudėkite į faršo mišinį, dar kelias minutes patroškinkite ir paskaninkite prieskoniais. Baklažaną supjaustykite griežinėliais, apkepkite alyvuogių aliejuje ir nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Padažui ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite.
Tada truputį pilkite pieną ir nuolat maišykite. Virkite, kol padažas sutirštės, tada paskaninkite prieskoniais, citrinų sultimis, tarkuotomis žievelėmis ir žalumynais. Į riebalais išteptą skardą sudėkite labai plonais griežinėliais supjaustytas bulves (1/2 porcijos), apliekite padažu. Tada dėkite baklažanų, vėl apliekite padažu, vėl dėkite bulves. Paskutinis sluoksnis turi būti mėsos. Apkepo viršų apliekite likusiu padažu ir pabarstykite sūriu. Kepkite apie 1 valandą.