Žagarėliai (foto) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žagarėliai (foto)


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

1/2kg miltų,
100g sviesto,
6 tryniai,
2 kiaušiniai,
30g cukraus,
1 stiklinė grietinės,
25g spirito,
vanilinio cukraus,
riebalų virimui.

GAMINIMAS:

Viskas, kas nurodyta recepte, suminkoma ir tešla ant lentos mušama kočėlu, vis lankstant į vidų, kol joje atsiras pūslelių. Kuo daugiau tešloje oro, tuo trapesni žagarėliai. Tada tešla atšaldoma, pridengus drobele, kad neapdžiūtų. Prieš verdant iškočiojama 2 mm storio lakštais, ratuku arba peiliu supjaustoma 10—12cm ilgio, 2cm pločio kaspinėliais, per vidurį įpjaunama ir perneriama kilpa.

Riebalai (kiaulinius taukus galima perpus maišyti su saulėgrąžų aliejumi) įkaitinami plačiame neaukštame inde. Į taukus įmetama pora griežinėlių žalios bulvės. Jei įleistas žagarėlis tuoj čirkšdamas iškyla, riebalai tinkamo karštumo. Kai viena pusė apgelsta, žagarėliai apverčiami. Po to išgriebiami ant sieto ir apibarstomi miltiniu cukrumi.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668