250 g miežinių kruopų (arba kvietinių),
100 g džiovintų baltųjų pupelių,
100 g džiovintų raudonųjų pupelių,
2 litrų vandens,
2 česnako skiltelių,
5 šalavijo lapelių,
1 rozmarino šakelės,
200 g pomidorų,
2 vištienos sultinio kubelių,
4 didesnių šaukštų alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos ir pipirų.
GAMINIMAS:
Kruopas ir pupas įdėkite į dubenį su šaltu vandeniu 12 valandų mirkti. Tada nukoškite ir sudėkite į didelį puodą. Užpilkite vandenį ir kaitinkite iki užvirs.
Įdėkite susmulkintus česnakus, šalaviją ir rozmariną, supjaustytus pomidorus, įmeskite sultinio kubelius. Virkite ant mažos ugnies 2 valandas. Paskaninkite alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.