500 g bulvių,
100 g alyvuogių,
6 kiaušinių,
žiupsnelio druskos,
juodųjų pipirų,
aliejaus kepti.
GAMINIMAS:
Nuskuskite ir sutarkuokite bulves. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite sutarkuotas bulves ir į jas įmaišytas susmulkintas alyvuoges. Kepkite, kol bulvės iškeps, tačiau neskrudinkite. Sudėkite bulves į dubenį. Keptuvę išvalykite popieriniu rankšluoščiu. Vėl į ją įpilkite du šaukštus aliejaus ir pakaitinkite. Suplakite kiaušinius ir pagardinkite druska bei pipirais.
Įmaišykite į bulvių mišinį. Viską sudėkite į keptuvę. Pakepinkite vieną minutę ant didelės ugnies, tada sumažinę liepsną dar apkepinkite. Apvožkite keptuvę didele kepsniams skirta lėkšte ir išverskite omletą ant lėkštės. Įpilkite į keptuvę dar 2 šauktus aliejaus ir vėl uždėkite omletą ant keptuvės, kad viršuje būtų apkepinta pusė. Kepkite dar 2-3 minutes.