įvairių salotų lapų,
400 g vištienos filė,
druskos,
juodųjų pipirų,
2 raudonų greipfrutų arba apelsinų,
1 avokado.
U ž p i l u i:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 apelsino sulčių,
2 šaukštų skysto medaus,
šaukštelio baltojo vyno acto,
žiupsnelio cinamono,
žiupsnelio druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Sumaišykite užpilo dalis kaistuve ir pašildykite iki virimo. Nukaiskite. Nulupkite greipfrutus arba apelsinus aštriu peiliu, kad būtų pašalintas ir baltas, kartaus skonio požievis. Supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į užpilą. Keptuvėje apkepinkite abi vištienos filė puses.
Pagardinkite druska ir pipirais. Filė supjaustykite pailgais gabaliukais. Salotos lapus išdėliokite dubenyje arba lėkštėse. Nulupkite avokadą, perpjaukite perpus, išimkite kauliuką ir supjaustykite skiltelėmis. Jas sudėkite ant salotų lapų. Ant viršaus uždėkite vištienos filė. Užpilkite užpilą su greipfrutais.