T e š l a i:
1 stiklinės šalto vandens,
500 g miltų,
250 g margarino,
žiupsnelio druskos (tinka sluoksniuota šaldyta tešla iš parduotuvės).
Į d a r u i:
5 šaukštų pomidorų padažo,
100 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio,
100 g fermentinio sūrio,
3 kiaušinių,
1 nedidelės paprikos,
2 šaukštų majonezo,
pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Miltus išberkite ant lentos, padarykite duobutę, į ją įpilkite vandens ir gabaliukais supjaustytą margariną. Tešlą kapokite peiliu, kol ji pasidarys vientisa. Tada valandą palaikykite šaldytuve. Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite nemažais stačiakampiais, jais išklokite kekso formeles.
Paruoškite įdarą-smulkiai supjaustykite papriką, kumpį ir sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu, plaktais kiaušiniais, majonezu. Pomidorų padažu, pipirais, druska. Šį įdarą sudėkite į kekso formeles su tešla ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių. Galite tiekti ir karštus, ir atšalusius.