T e š l a i:
200 g sviesto,
300 g kvietinių miltų,
2 šaukštų šalto vandens.
Į d a r u i:
2 kiaušinių,
200 g paprasto tarkuoto sūrio,
25 g tarkuoto parmezano,
1 šaukštelio maltų paprikų,
0,2 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
A p t e p t i:
1 kiaušinio.
A p i b a r s t y t i:
2 šaukštų tarkuoto parmezano.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Sumaišykite sviestą su miltais, įpilkite vandens ir išmaišykite iki vientisos tešlos. Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite ant dviejų kepimo popieriaus lapų. Iš abiejų dalių, naudodamiesi forma, išpjaukite 24-26 cm skersmens skritulius.
Vieną jų uždėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos 2 cm skritulio krašto aptepkite kiaušinio plakiniu. Ruošdami įdarą suplakite kiaušinius, sumaišykite su tarkuotu paprastu sūriu ir parmezanu bei prieskoniais. Ant tešlos skritulio užberkite 50 g paprasto tarkuoto sūrio, kiaušiniu aptepto krašto nebarstykite.
Sukrėskite įdarą ir apibarstykite likusiu 50 g tarkuotu sūriu. Uždėkite antrą tešlos skritulį ir užspauskite kraštus. Viršų aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite 2 šaukštais tarkuoto parmezano. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti, kad pyragą būtų lengva pjaustyti.