2 baklažanų,
1 citrinos sulčių,
mėgstamų prieskonių,
pipirų,
druskos,
alyvų aliejaus baklažanams apšlakstyti,
300-400 g riebios varškės,
2 šaukštų majonezo,
prieskonių,
druskos pagal skonį,
1-2 didelių apelsinų ir tarkuotų jų žievelių.
GAMINIMAS:
Baklažanus supjaustykite pailgais griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, apibarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Baklažanus sudėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite alyvų aliejumi ir kepkite orkaitėje ar ant griliaus kelias minutes, kol parus.
Įdarui varškę išsukite su majonezu, prieskoniais ir druska. Apelsinus supjaustykite skiltelėmis, nupjaukite baltąją dalį. Ant baklažano griežinėlio dėkite po šaukštą varškės įdaro, po kelias skilteles apelsino ir suvyniokite. Viršų pabarstykite apelsino žievelėmis.