1 didelio viščiuko,
150 g sviesto,
saujos džiovintų slyvų,
3-4 kriaušių,
1/2 l rūgpienio,
2 šaukštų aštrių garstyčių,
petražolių,
druskos,
vaisiai.
GAMINIMAS:
Nuplaukite džiovintas slyvas. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiau ir išimkite sėklalizdžius. Smulkiai sukapokite petražoles. Nuplautą, išdarinėtą ir nusausintą viščiuką įdarykite paruoštomis slyvomis, kriaušėmis ir petražolėmis. Gerai užsiūkite.
Pasūdykite, įtrinkite garstyčiomis, dėkite į puodą, užpilkite rūgpieniu ir palikite nakčiai šaldytuve. Troškintuvą patepkite sviestu ir įdėkite iš marinato ištrauktą viščiuką. Kepkite apie 40 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekite karštą su padažu, atsiradusiu kepant arba šaltą su pikantišku padažu ir vaisiais.