T e š l a i:
250 g miltų,
125 g sviesto,
kiaušinis,
šaukštas grietinės,
pusė šaukštelio druskos.
Į d a r u i:
8 krevetės,
200 g sūdytos lašišų filė,
avokadas,
pusės citrinos sulčių,
šaukštelis nutarkuotų citrinų žievelių,
svogūnas,
3 šaukštai grietinės,
druskos,
pipirų,
cukraus,
žalumynų.
GAMINIMAS:
Sviestą sutarkuokite, sumaišykite su persijotais miltais ir trinkite rankomis, kol susidarys trupiniai. Kiaušinį išplakite su druska ir grietine, suverskite į miltų masę, užminkykite tešlą ir 30 minučių palaikykite šaldytuve. Kol tešla šals, paruoškite avokadų padažą: elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite nuluptą ir susmulkintą avokadą, kiaušinį, svogūną, grietinę, citrinos sultis ir žieveles bei kapotus žalumynus, padažą.
Padažą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, cukrumi ir dėkite į šaldytuvą. Krepšelių formeles aptepkite riebalais, įklokite iškočiotus tešlos apskritimus ar kvadratėlius ir kepkite karštoje orkaitėje. Į atvėsusius krepšelius krėskite avokadų padažo, dėkite po išlukštentą krevetę ir lašišos.