Apie 600 g minkštos mėsos (jautienos, vištienos, kiaulienos),
didelis svogūnas,
2 česnako skiltelės,
sužiedėjusi bandelė,
keli šaukštai vandens,
po šaukštą "Vorčesterio" ir
pomidorų padažo,
pagal skonį druskos,
pipirų,
mėgstamų maltos prieskonių,
2 šaukštai sviesto.
GAMINIMAS:
Svogūną ir česnakus nulupkite ir, kol dailiai pagels, apskrudinkite svieste. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padažais ir nors valandai pastatykite į šaldytuvą, kad pasimatinuotų.
Iš marinuotos mėsos formuokite rutuliukus, juos verkite ant vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, plačiu šepetėliu aptepkite aliejumi ir vis pavartydami kepkite ant grotelių apie 10 min. Jei grotelių neturite, maltinukus galite kepti orkaitėje, tik iškeptus būtinai padėkite ant popierinių rankšluoščių, kad susigertų riebalai. Tiekite su mėgstamu garnyru-bulvėmis arba ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.