P a š t e t u i:
apie 300 g kalakutų kepenėlių,
pusė pakelio sviesto,
svogūnas,
2 šaukštai brendžio,
pagal skonį džiovintų čiobrelių
ir Provanso žolelių mišinio.
A p t e p u i:
apelsinas,
svogūnas,
po šaukštą rudojo cukraus
ir sviesto,
nedidelis gabalėlis imbiero šaknies,
šaukštelis sojų padažo.
GAMINIMAS:
Kalakutų kepenėles nuplaukite, nusausinkite, išpjaustykite visas plėves, gysleles ir susmulkinkite. Keptuvėje išlydykite trečdalį sviesto ir apie 10 min. pakepinkite jame kepenėles. Jos turi apkepti, bet neperkepti. Likusią sviesto ištirpinkite kitoje keptuvėje ir jame pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną. Masę pasūdykite, pagardinkite čiobreliais ir Provanso žolelėmis.
Tada supilkite brendį, pakaitinkite, kol užvirs, ir atvėsinkite. Atvėsintas kepenėles suverskite į plastikinį dubenį sukrėskite padažą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu. Pasruoškite apelsinų ir svogūnų padažą: apelsino žievelę smulkiai nutarkuokite, o iš vaisiaus išspauskite sultis. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite cukrų. Kai jis ištirps, sumeskite tarkuotą imbierą, apelsinų žieveles, griežinėliais pjaustytą svogūną ir apie 5 min. pakaitinkite, tada supilkite apelsinų sultis, sojų padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.
Į norimą formą krėskite truputį pašteto, tada užpilkite atvėsinto svogūnų ir apelsinų padažo, ant vršaus vėl krėskite pašteto ir paskirstykite likusį padažą. Tokį užkandį tiekite supjaustytą gabalėliais su baltos duonos skrebučiu.